Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ с джанти 17

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ с джанти 17

Колеги изпадна ми една оферта за джанта 17ка. Въпроса ми е дали ще пасне на алфа 147 2002. Размера на джантата е 17 5х98 ,ЕТ 35 8J. Притеснява ме това 8J. Попринцип алфата ми е със спортно окачване заводско. Дали широчината на тази джанта няма да опира ?

Мерси много,
    Жоро
    147 '02 1.9 JTD

Първоначално публикувано от ggpopivanov Покажи съобщение
    Колеги изпадна ми една оферта за джанта 17ка. Въпроса ми е дали ще пасне на алфа 147 2002. Размера на джантата е 17 5х98 ,ЕТ 35 8J. Притеснява ме това 8J. Попринцип алфата ми е със спортно окачване заводско. Дали широчината на тази джанта няма да опира ?

Мерси много,
    Жоро
    Виж долу на снимката какви размери дават по книжката
    Аз съм със 17-ки 5x98 / 7.5J / ET35 с гуми 215/45/17 и със спортно окачване и не ми опира. С гуми 205/50/17 като е натоварена леко опира само отзаде, но може и аз да имам нещо не както трябва по окачването.
    Attached Files

Comment

Мерси колега, проблема е че дават широчината на джантата да е 7J а тази е 8J. Гумите като размер знам че оптималното е на 45, но дали няма да опират. Тук вероятностите са 2 215х45 и 225х45. Ако някой е правил експерименти нека каже.
      147 '02 1.9 JTD

Comment

Мерси колега, проблема е че дават широчината на джантата да е 7J а тази е 8J. Гумите като размер знам че оптималното е на 45, но дали няма да опират. Тук вероятностите са 2 215х45 и 225х45. Ако някой е правил експерименти нека каже.
        Ами аз съм със 7.5J и нямам проблеми. ама вече за 8 не знам.

Comment

Аз съм с 8J ET35 и гуми 225/45. Никъде не опира.
          Само да уточня обаче, че става въпрос за 156. Но все пак може да е от полза.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Мерси колега, и въпреки всичко нали знаеш стах лозе пази... Ще изчакам нещо друго подходящо до 7.5J.
            147 '02 1.9 JTD

Comment

Можеш да сложиш тези и ако се окаже,ч е опира да им сложиш фланци - малко повечко пари ще излезе защото хубавите фланци не са евтини, но щом джантата е 8 J широка, най-вероятно е някакъв не много често срещан модел и може и да си струва...

Comment

При слагането на фланци има вероятност до колкото знам гумата да започне да опира в калника. Иначе джантите са тези: http://kachi-snimka.info/viewer.php?...290015948f.jpg
                147 '02 1.9 JTD

Comment

Според мен си заслужава да се пробва, но все пак всичко е въпрос на вкус (казало кучето и си облизало г.з.)

Comment

Така е, ако не излезне нещо подходящо ще пробвам и с тия джанти. Въпроса е че не съм сигурен как ще изглежа. Ще стане като драгстер не че е лошо
                    147 '02 1.9 JTD

Comment

Колега аз съм със спортно окачване и пробвах с такива джанти,но уви.......при мен не станаха!При нормално движенив по хубав път никакви проблеми!При повече от двама души и малко неравности облягаха доста!Ако сложиш фланци нищо няма да се промени, защото ще започнат да ти облягат в калниците!
                      Поздрави
                      Audi A6 3.0 TDI
                      Infiniti FX35

Comment

Мерси колега и аз така предполагах : ))) А вие с какви гуми сте на 17ките като размер 215 или 225 x 45. До колкото знам и 2те пасват без проблем.
                        Last edited by ggpopivanov; d.m.y г., 15:00.
                        147 '02 1.9 JTD

Comment

С какво спортно окачване си колега?

Аз съм със спортни пружини и отзад с фланци 20мм и като натоваря 2 човека си опира стабилно Гумите са 215х45
                          Но си мисля че ти няма да имаш този проблем с тези джанти..
                          Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                          sigpic

Comment

При слагането на фланци има вероятност до колкото знам гумата да започне да опира в калника. Иначе джантите са тези: http://kachi-snimka.info/viewer.php?...290015948f.jpg
                            Да, ако си сложиш 5 санта фланци....

Иначе аз съм с 215/45 на 7J, а сега с 215/55, но на 16ка 6 или 6.5J
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Окачването ми е заводското. Иначе 215 х 45 няма проблем при мен. Въпроса е че 8Ж джанти при натоварена кола опират. Смятам да търся 17ки 7.5Ж е най добрия варянт и на тях гуми 225х45. Но междувременно май парите за джантите ше отидат за чипосване. Джанти от януари на татък : )
                              147 '02 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X